Terugblik cantatedienst zondag 14 mei 2017

Zondag 14 mei op zondag Cantate, zondag Zingt, bracht Psallite Lied 721, “Houd ons bijeen, God, rond uw woord”, oorspronkelijk “Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort” tot klinken. Iedereen luisterde vol aandacht naar het prachtige muziekstuk. Aan het eind van de dienst klonk er ook een welverdiend applaus!

De bewerking van lied 721 was van Dietrich Buxtehude. Het koor werd begeleid door een klein strijkersensemble, bestaande uit Frank Heerze en Gerard Leyerzapf op viool, Floris Brieffies, cello en Anneke Moolenschot, kistorgel.

Lied 721 is het vijfde lied in de Lutherliedestafette is Lied 721. Het is een kort lied, geschreven in een roerige tijd, waarin Luther de Turken en de paus in één adem noemde als de grote vijanden van de toenmalige christenheid.

De kinderen hoorden een verhaal over dat je iemand ook lief kan hebben als je hem/haar niet ziet. Dit alvast ter voorbereiding op de Hemelvaart van Jezus.

Ds. Janneke Nijboer preekte over het hebben van een huis waar je je thuis voelt en waar je graag mensen welkom heet. We hopen dat onze kerk zo’n plaats mag zijn.

Foto’s AvG

Foto’s JB en CdE

Dit bericht is geplaatst in Diensten, Fotoalbums. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *