Deze weken in de kerk

Woensdagavondmaaltijden
Sommigen van u zijn er bekend mee: de vrijdagavondmaaltijden in de Swaen. Elke week voor een luttel bedrag een gezellige maaltijd verzorgd door de vaste werkgroep met Conny Bak, Anneke Lansen, Rezkallah Dawlatly en Christine Vreeswijk. Nu corona wat meer op de achtergrond verdwijnt vindt de werkgroep het tijd worden voor een herstart. Maar op een andere locatie, een andere avond en met een andere frequentie.

De woensdagavondmaaltijden zijn in de Ontmoeting (het gebouwtje schuin achter de H. Nicolaaskerk aan de Voorhaven), elke tweede en vierde woensdag van de maand.
Deze zomer de woensdagen: 8 en 22 juni, 13 en 27 juli, 24 augustus (10 augustus is er geen maaltijd), 14 en 28 september.

De Ontmoeting leent zich prima voor de maaltijden, er is een flinke, goed uitgeruste keuken (met dank voor een bijdrage van de PCI) en voldoende plaats in de zaal om – mocht corona weer de kop opsteken – wat ruimer uit elkaar te zitten.

Voor iedereen
De maaltijden zijn voor iedereen toegankelijk. Of je katholiek, protestant of niet gelovig bent; groot of klein: iedereen is welkom. We vragen een bijdrage van 7,-. Daar krijgt u een voor-, hoofd- en nagerecht, een drankje en een afsluitend kopje koffie of thee voor. En natuurlijk een hele hoop gezelligheid. Want samen eten verbindt en we maken er elke keer weer een klein feestje van met veel gesprekstof en gezelligheid met elkaar. De maaltijden beginnen steeds met een korte opening, afwisselend verzorgd door de katholieke en de protestante kerk. De werkgroep doet al het (voor)bereidende werk, maar is altijd erg blij met wat spontaan aangeboden hulp, bijvoorbeeld met het opruimen of de afwas na de maaltijd.

Aanmelden
U kunt zich voor de maaltijd aanmelden door een berichtje te sturen naar Christine: e-mail of een telefoontje naar 06 18167991 tot uiterlijk de zondagavond voorafgaand aan de maaltijd. We kunnen maar koken voor een beperkt aantal gasten, dus vol is vol. De maaltijden beginnen om 18.00 uur en zijn rond 20.00 uur afgelopen. Inloop vanaf 17.45 uur. Conny, Anneke, Rezkallah en Christine hebben er veel zin in weer te gaan beginnen en hopen u een keer te kunnen verwelkomen.

Christine Vreeswijk

Mocht u een allergie hebben of zich aan een bepaald dieet houden, geef het gerust even door.

Thema-avonden over Maria
In onderling overleg van Kerkgemeente, RK parochie, Raad van Kerken en het Venster is besloten drie oecumenische thema-avonden te organiseren.
De eerste zal zijn op donderdag 17 februari.
Dan zal de protestantse theoloog prof. dr. Arnold Huijgen een inleiding houden n.a.v. zijn boek “Maria, icoon van genade”.
Dit boek heeft het Venster in het oktobernummer 2021 met veel waardering besproken.
In het februarinummer volgen nadere berichten.
Van harte uitgenodigd; reserveer de datum in uw agenda!!
De aanmeldlink voor de thema-avond over Maria vindt u HIER