Seniorenuitje 2017

Afgelopen woensdag vertrokken de senioren uit onze gemeente voor het jaarlijkse uitje. Met de planning was rekening gehouden met de komst van onze nieuwe predikant, zodat zij gelijk kennis kon maken met een grote groep gemeenteleden.

Om 9 uur vertrokken we met stralende zon richting Broek op Langedijk voor een bezoek aan de Broekerveiling. We werden ontvangen met koffie en een heerlijke Broeker Bol, daarna kregen we een rondleiding door de tuinen en uitleg over van alles op het terrein.

Vervolgens mochten we naar de veilingzaal, waar op speelse wijze uitgelegd werd hoe het veilen in zijn werk ging. Het leuke was, dat er allerlei producten ook daadwerkelijk geveild werden. Voor het bedrag op de klok werd het product gekocht door degene die gedrukt had. Zo ging menigeen met een tasje met groenten of fruit naar huis.
Aan het eind won iemand de titel van superhandelaar door op het juiste moment de klok stil te zetten. Dat was onze predikant met de toepasselijke naam Koole (in het gebied worden allerlei koolsoorten geteeld).

We kregen een heerlijke warme maaltijd en daarna nog een rondvaart door de ‘duizend eilandjes’, het gebied rond de veiling. De schipper vertrouwde het stuurrad zelfs toe aan Siem Vreeling.
Als afsluiting een gezellig gepresenteerde modeshow, waarbij Kees en Ina Bakker oude bekenden ontmoetten, wat grappige ontmoetingen opleverde.

Al met al een erg gezellig en leuk uitje. Het team van het ouderenwerk, hartelijk dank.

Foto’s CdE

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Fotoalbums. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *