Koninklijke onderscheidingen in Edam

Vanmorgen heeft burgemeester Van Beek de eer gehad om 4 inwoners van Edam een Koninklijke onderscheiding te mogen opspelden. In 3 gevallen betrof dit de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau en in één geval Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ons gemeentelid Mw. Betty Slot-Valk ontving een Koninklijke onderscheiding en werd daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mw. Slot is als vrijwilliger jarenlang betrokken geweest bij de Stichting Vrienden van de Meermin in Edam (verzorgingstehuis). Zij is tot op heden bestuurslid en tweede penningmeester van de VVV in Edam, geeft daar leiding aan het vrijwilligersteam, verricht kantoorwerkzaamheden en verzorgt de boekhouding. Zij was tot 2013 vrijwilliger, voorzitter en penningmeester van het Comité Open Monumentendag Edam-Volendam. Ook zingt zij bij de Nicolaascantorij. Een enorme lijst van activiteiten. Een onderscheiding die zeker op zijn plaats is.

Dhr. Wim van der Heul, werd ook Lid van de Orde van Oranje Nassau. Wim is als administrateur betrokken bij de Stichting Kerkelijke Monumenten Edam en daarbinnen lid van de activiteitencommissie en coördinator van de vrijwilligersdiensten. Hij is tevens gids en vrijwilliger tijdens grote evenementen. Een welverdiende onderscheiding.

Tevens mocht de vader van Judith de Groot de onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje Nassau in ontvangst nemen, vanwege zijn grote inzet voor de Joodse gemeenschap.

Voor beide laatstgenoemden geldt dat zij nog veel meer vrijwilligerswerk deden, zie HIER

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Fotoalbums. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *