8 januari 2023 Viering in De Swaen met voorganger ds. Engele Wijnsma uit Bergen

Ik ken niet zoveel voorgangers die als dominee zo interactief voor de gemeente gaan staan.
Als ds. Engele Wijnsma voorgaat merk je dat hij samen met de gemeente er een leerzame zondagmorgen van wil maken, in woord en beeld. En ook welke invloed het boek Numeri van Jonathan Sacks op hem gehad heeft. Doordat hij jarenlang onze voorganger was zagen we dan ook Edammers die er, naar mijn idee, zelfs speciaal voor kwamen. Zelf bracht Engele zijn kinderen mee: Maudlyn , Wybren en Andrys.
Zowel in het gesprek met de kinderen als bij de inleiding op de preek zagen wij beelden voorbij komen die ons hielpen te begrijpen wat hij ons deze zondagmorgen wilde meegeven uit de Priesterlijke zegen: Vergeet nooit dat God je onvoorwaardelijk lief heeft!
De “gekroonde” kinderen hielden zich bezig met de Koninklijke Weg. Wybren, een dominee in de dop ?, mocht die verwoorden. Om niets te missen heb ik thuis achter mijn pc de dienst nog eens “bijgewoond” en me gerealiseerd hoeveel tijd er soms in een goede voorbereiding gaat zitten.
Bijgaand mijn impressie in beeld.
De liturgische bloemengroet ging met dank naar Annie en Tom Lagerburg omdat zij ook dit jaar de kerk in kerstsfeer brachten.
Mvg Arie

Dit bericht is geplaatst in Fotoalbums. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *