30 juli 2023 Viering in de Grote kerk met voorganger Henri Kalk en organist Frans Koning

Als de auto van Stoffel er staat, zo ook de bekers op de koffietafel, dan verwacht je een normale viering, niet wetend dat Henri Kalk de dominee vervangt en er een bijzondere viering van weet te maken. Want dat is het als hij op zijn eigen, sympathieke wijze verhaalt over het dochtertje van Ja├»rus dat door Jezus wordt opgewekt. Iedereen weet dat de preek klaar lag voor gevallen waarin de dominee onvoorzien verhinderd is, maar ga er maar aan staan als onervaren prediker! Waar leg je de klemtoon als “de hele buurt huilt om de dood van het meisje en Jezus zegt: het is niet gestorven, het slaapt”. Wat zoek je in dit Bijbelverhaal? Moed of frustratie. Vreugde of teleurstelling? De preek is nog steeds terug te luisteren via kerkdienstgemist.nl…
Alida bracht de bloemen met een groet van de gemeente (en een kaartje van Tinie(!)) naar mevr. Rie Hooghiemstra. Ze liet ook weten wat zij graag gaat zingen 3 september.
N.B. En dan heb ik het nog niet gehad over “grijze kroonluchter” en de kerkbrieven waaraan zoveel aandacht wordt besteed en die zo mooi overkomen in kleurendruk:)
met groet Arie

Dit bericht is geplaatst in Fotoalbums. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *