12 februari 2023 Viering in De Swaen met voorganger ds Charlotte Kremer en ingebruikname van gerestaureerde Bätz-orgel

Naast alle ellende waar we nu dagelijks mee geconfronteerd worden viel er ook iets te vieren deze zondagmorgen. Het Bätz-orgel stond na een grondige restauratie weer op zijn oude plaats en bleek een sieraad om te zien en te horen.
 
Hoe belangrijk zang en muziek bleek uit de bijbellezingen en de preek van ds Charlotte Kremer. Zo las zij uit Samuel dat David bij Saul op zijn lier speelde als deze last had van kwade geesten. En uit Kolossenzen: .. zing voor God met heel uw hart psalmen, hymnen en liederen die de Geest u vol genade ingeeft.
 
Tijdens en na de koffie, dit keer heel toepasselijk vergezeld van een “notenkraker”, was er tijd voor bedankjes en bloemen voor al diegenen die de restauratie en realisatie mogelijk hadden gemaakt, met een speciaal applaus voor Jan Daniël Hooijberg die succesvol al zijn netwerken was afgegaan voor donaties.
 
Tot slot liet adviseur Henk Verhoef op virtuoze wijze horen wat er tot nu toe verborgen was tussen alle orgelpijpen en mocht Frans Koning op de balgentreden de wind verzorgen. (wat mij weer deed het denken aan de manier waarop bij ons vroeger thuis het harmonium “hijgend” tot leven kwam.)
Mvg Arie

Dit bericht is geplaatst in Fotoalbums. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *