Kerkbrief 881 voor zondag 7 april 2019

Iedereen is van harte welkom a.s. zondag bij de dienst om 10.00 uur in De Swaen. Het is de vijfde zondag in de Veertigdagentijd. Gastvoorganger is dhr. Willem Nijsse.

De dienst van komende zondag gaat over de laatste gelijkenis die Jezus aan zijn volksgenoten heeft verteld. Over de gelijkenis hangt de donkere dreiging van het kruis, dat nu dichtbij gekomen is. We ontmoeten Jezus in deze laatste dagen van zijn leven op aarde.
Willem Nijsse

Kerkbrief openen klik hier
Kerkbriefredacteur: Henri Kalk
Liturgische kleur: paars

Er is kinderkerk en crèche. De kinderen gaan verder op pad door Jeruzalem. Ze volgen de plattegrond en komen aan bij het huis van de hoge priester. Een groot en chique gebouw. Hier is Jezus mee naar toe genomen.
Buiten is Petrus,  die hoopt erachter te komen wat ze met Jezus gaan doen.
Mensen vragen of hij bij Jezus hoort, maar tot 3 x toe doet hij net of hij Jezus niet kent. Hoe dit verder gaat horen de kinderen in de kinderkerk.

Volgende week is het Palmpasen, dienst in de Grote Kerk. In die dienst verlenen de Zangertjes van Volendam een muzikale bijdrage. En natuurlijk maken de kinderen palmpaasstokken. Waarna ze in optocht door de Grote Kerk zullen lopen. Neem dus uw kinderen, klein- en buurkinderen mee naar deze feestelijke dienst.

Na Palmpasen begint de Stille Week, zie pagina 15 van het Venster.

Graag wil ik uw aandacht nog een keer vestigen op de Paaswake, zie pagina 16 van het Venster. Ook hier zijn alle kinderen van harte welkom.

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Kerkbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *