Kerkbrief 859 voor zondag 4 november 2018

U bent van harte welkom bij de dienst om 10.00 uur in P.K. de Swaen. Gastvoorganger is ds. Rien Wattel.

De dienst gaat over ‘kwetsbaarheid’. Niet als een theoretisch begrip, maar zoals ik het hoorde in een gesprek met Gerrit, sinds 2017 VN-ambassadeur voor de rechten van mensen met een beperking. Vanaf zijn kinderjaren werd hij als verstandelijk gehandicapt behandeld, terwijl vooral een oogafwijking zijn probleem was. Hij ging ernaar leven. Hij vertelde: ‘Pas toen ik, op mijn zestigste, mijn eigen kwetsbaarheid ontdekte, kon ik gaan leven!’ En iemand vertelde: ‘Sorry zeggen? Dat heb ik nog nooit gedaan!’ Sorry zeggen – dan zeg je: ik deed het fout en maak je jezelf kwetsbaar.

Kwetsbaarheid wordt heel mooi zichtbaar in het verhaal van Jezus en een griezelig mens, uit
Marcus 5. Het lijkt op Sint Maarten: die kwetsbare ander doet ons onze eigen kwetsbaarheid zien. Dan kunnen we spontaan gaan delen!

Volgende week is er weer kinderkerk, deze week niet.

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Kerkbrieven. Bookmark de permalink.