Kerkbrief 854 voor zondag 30 september 2018

Iedereen is van harte welkom bij de dienst om 10.00 uur in de Grote Kerk. Gastvoorganger is ds. Juup van Werkhoven-Romeijn.

De vreugde der wet?
Zondag staan we stil bij de wegen die we gaan. De weg van de rechtvaardige en de weg van de goddeloze (Psalm 1), de brede en de smalle weg (Mattheus 7), de weg van de geest en de weg van het vlees (Galaten 5). Hebben wij een keus? Hoe vrij ben je om het goede te kiezen en hoe weet je trouwens wat goed is? Wijst de wet ons de weg? Welke wet? We lezen drie teksten die gaan over de wet. Heel toepasselijk aan het begin van een week waarin de synagoge het feest Simchat Thora viert, vreugde der wet.

Ds. Juup van Werkhoven-Romeijn was van 2012 tot 2016 predikant van de kerkgemeente, ze is sinds december 2016 part-time als predikant werkzaam in de Protestantse Gemeente te Bloemendaal en Overveen. www.kerkpleinbloemendaal.nl…

Er is ook kinderkerk. De kinderen krijgen het verhaal te horen over Jozef, die in Egypte in de gevangenis zit. Hij helpt medegevangenen door hen hun dromen uit te leggen.