Kerkbrief 850 voor zondag 2 september 2018

Zondag is iedereen van harte welkom bij de dienst in de Grote Kerk, aanvang 10.00 uur. Voorganger is onze eigen predikant ds. Mirjam Koole.

Het thema aankomende zondag is Gastvrijheid. Een passend Bijbels thema om aan het begin van het nieuwe seizoen bij stil te staan. We lezen het levensverhaal van Rachab (Jozua 2) en ontdekken een wellicht onverwachte maar cruciale betekenis van gastvrijheid. Zo zal blijken dat gastvrijheid een diepere betekenis in zich heeft dan het vriendelijk ontvangen van gasten.

Mijn inspiratie voor deze zondag haalde ik uit de prachtige zin uit het Bijbelboek Hebreeën (13: 2) waarin we lezen: “Vergeet de herbergzaamheid niet want daardoor hebben sommigen, zonder het te weten, engelen geherbergd”.

In deze dienst delen we brood en wijn, in het koor van de Grote Kerk. De muziek wordt verzorgd door Frans Koning en Anneke Moolenschot. U bent allen van harte uitgenodigd en ik hoop u graag zondag te mogen ontmoeten.

Ook is er weer kinderkerk. Deze keer onder leiding van Petra Tjalsma. De kinderen gaan aan de slag met het verhaal van het dochtertje van Jaïrus. Het komende seizoen werken we met de nieuwe kinderkerkmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Op de startzondag vertel ik u daar meer over. Voor de allerkleinsten is er crèche.
Een hartelijke groet, graag tot zondag. Mirjam Koole