Kerkbrief 840 voor zondag 24 juni 2018

Iedereen is van harte welkom bij de dienst om 10.00 uur in de Grote Kerk. Gastvoorganger is ds. Fred Omvlee uit Monnickendam:

Komende zondag mag ik voorgaan bij u als dominee bij de marine. Sinds kort ben ik Hoofd Geestelijke Verzorging. Voor militairen te land ter zee en in de lucht geldt dat ze vaak weg moeten. Op oefening of uitzending. Naar lastige landen, vaak. Weg gaan is lastig, weg zijn is lastig. Maar wat vaak onderschat wordt is dat thuiskomen moeilijk kan zijn. Daarom is het thema zondag: Missie Thuiskomst.

Collega Charissa Meeuwenoord, dominee bij de landmacht, schreef daar dit gedicht over, dat we ook zullen lezen. een deel er van:

‘Ik zie je wel
Maar je bent er niet
Ik zoek je
Maar ik vraag me af of je gevonden wilt worden
Ik heb verlangd naar je thuiskomst
Maar nu je thuis bent
Vraag ik me af of je hier wel bent
Waar ben je?
Ben je hier of ben je daar?
Ben je bij mij of ben je bij hen?
Ik mis diegene die je was’

En natuurlijk neem ik een mooie gospel van Elvis Presley mee.  Dominee Fred Omvlee

Er is kinderkerk en oppas voor de kleinste kinderen.

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Kerkbrieven. Bookmark de permalink.