Kerkbrief 839 voor zondag 15 juni 2018

Van harte welkom bij de dienst in de Grote Kerk, die om 10.00 uur begint. Gastvoorganger is onze oud-predikant ds. Jurjen Fennema.

Krijgt u aanstaande zondag een flowerpower-preek voorgeschoteld, over peace, love and happiness? Je zou zeggen van wel als je Johannes 15, 9-17 leest. In menige trouwbijbel staat een quote uit dit evangeliegedeelte, voorin geschreven op een inlegvel. Als trouwtekst meegegeven aan het bruidspaar bij de kerkelijke inzegening van hun huwelijk: “Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad”.

En toch wordt het geen mierzoete preek over roze wolken. Want na dit gebod van Jezus zegt hij dit: “Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden”. Ik denk niet dat er een predikant is die het bruidspaar deze woorden als trouwtekst meegeeft. Nu ja, u kent het gezegde “Onze Lieve Heer heeft….”.

Het zal gaan over de opvatting van Jezus over wat liefde is. Liefde is meer dan lieve vrede, meer dan een feelgood-movie, meer dan vlinders in je buik. In Jezus’ visie op liefde staat niet hijzelf, maar God centraal, niet de Zoon maar de Vader. Probeer je, in navolging van Christus, deze liefde in praktijk te brengen, dan zullen veel mensen je voor gek verklaren. In de preek probeer ik uit te leggen hoe dat komt. Daarbij maak ik gebruik van de profetenlezing Jesaja 45, 14-19. Aan het slot van mijn betoog hoop ik duidelijk te maken dat leven volgens de liefde van Christus uiteindelijk ook beter is voor jezelf. Ds. Jurjen Fennema.

Volgende week is er weer kinderkerk en oppas voor de kleinsten.

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.