Raad van Kerken Edam/Volendam

Raad van Kerken:

De kerken in Edam en Volendam werken samen in een overkoepelende Raad. Hier wordt informatie uitgewisseld en worden gezamenlijke activiteiten gecoördineerd.

Activiteiten:

• Venster: magazine van de kerken in Edam-Volendam
    Elke maand brengt de oecumenische redactie actueel nieuws uit de kerken thuis. En dit al bijna 40 jaar. Venster is gratis en ook af te halen in de kerkgebouwen en bij Hartje Edam.
  • Oecumenische diensten
    Onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken worden een aantal keren per jaar oecumenische diensten gehouden in één van de kerkgebouwen.
  • Samenkomsten in de Meermin
    Elke eerste en derde donderdag van de maand wordt om 16.00 uur een oecumensiche viering gehouden in verzorgingshuis ‘De Meermin’. De voorgangers komen uit de diverse lidkerken. Voor de juiste data zie het Venster of de Kerkbrief van onze Kerkgemeente.
  • Thema-avonden
    Tijdens deze bijeenkomsten worden o.a. thema’s behandeld die meer inzicht geven in een ander geloof of religie. Zie het Venster voor de aankondiging.

De Raad vergadert op iedere vierde maandag van de oneven maand. Zij is aangesloten bij de Provinciale Raad van Kerken, die aangesloten is bij de Ned. Raad van Kerken, die op haar beurt weer is aangesloten bij de Wereldraad van Kerken.

Raad van Kerken:

De kerken in Edam en Volendam werken samen in een overkoepelende Raad. Hier wordt informatie uitgewisseld en worden gezamenlijke activiteiten gecoördineerd.

Activiteiten:

• Venster: magazine van de kerken in Edam-Volendam
  • Oecumenische diensten
  • Samenkomsten in de Meermin
    Elke eerste en derde donderdag van de maand wordt om 16.00 uur een oecumensiche viering gehouden in verzorgingshuis ‘De Meermin’. De voorgangers komen uit de diverse lidkerken. Voor de juiste data zie het Venster of de Kerkbrief van onze Kerkgemeente.
  • Thema-avonden

Dhr. S.P.M. Ruitenberg e-mail